Často mi je vyčítané, že mikromanažujem. Dostal som to vo feedbacku od šéfa. Moji ľudia mi to dali v 360 spätnej väzbe. Dostal som kopu dobrých rád, že mám viacej dôverovať, že to mám pustiť….

Ľudia mi hovoria, že ma to stojí kopu času, že mi nerozumejú prečo to robím. Mám za sebou kopu manažerských školení o delegovaní a dôvere. Teoreticky viem čo mám robiť. Ja však ďalej mikromanažujem.

Prečo kontrolujem? Chcem mať istotu, že veci budú spravené načas a kvalitne. Chcem aby sa o mne a mojom oddelení hovorilo len v tom najlepšom. Chcem aby sme mali dobré meno. Inak by sa mohlo stať, že budeme nepotrební, že ja budem nepotrebný, že prestaneme byť dôležití alebo budeme za neschopných.

Záverečný dodatok

Väčšina z nás potrebuje určitú mieru kontroly. Niekto má túto potrebu väčšiu a niekto menšiu.

Ak nemám veci pod kontrolou som ohrozený/ohrozená. Strach, že budem vyzerať…..a nakoniec vylúčený/á z klanu (rodina, práca…)

Ak máte potrebu kontroly veľmi vysoko a obmedzuje vás to v spokojnom živote, malými krokmi to viete zmeniť. Začnite tými najmenej rizikovými vecami a postupne zväčšujte mieru svojej neistoty. Postupne uvidíte, že niektoré veci už nepotrebujete kontrolovať, rozšírite zónu bezpečia pomocou svojej skúsenosti.